Historikk

Vår historie begynner i 1885 når K G Andersson i Tranås produserer sin første pinnestol.  Selskapet vokser deretter langsomt i både sortiment og størrelse frem til 1972 når neste store steg tas. Etter en sammenslåing med to andre selskaper endres navnet til NKR.

I 1993 bytter vi navn til European Furniture Group – EFG. Bakgrunnen er EUs fire friheter som ikke bare gir muligheter til å agere på et homogent europeisk marked, men også er en forutsetning for å stå sterkere i fremtiden.

Internasjonal ekspansjon ble den strategiske ledestjernen ved tusenårsskiftet. Det første skrittet ut i Europa tas likevel allerede i 1992 når vi kjøper 50% av Wingerei, Norges største salgsselskap av kontormøbler. Deretter følger oppkjøp av kontormøbeldelen i det finske selskapet ASKO Huonekalus i 1997. Samme år kjøpes den resterende delen av Wingerei. I 1999 etablerer vi oss i Storbritannia gjennom oppkjøp av Matthews Office Furniture Ltd, og i 2004 blir EFG-konsernet ledende på kontormøbler på det norske markedet gjennom kjøp av HOV+DOKKA. Det norske salgsselskapet blir hetende EFG HOV+DOKKA. I 2007 kjøpes den norske kontorstolprodusenten Savo AS og det danske kontormøbelselskapet Bondo Kontormøbler AS. Sistnevnte fører til at vi også i Danmark inntar en ledende posisjon i vår bransje.

Hvert enkelt møbel i vårt brede sortiment er resultatet av vår historie, kunnskap og erfaring. Vi har utvilsomt kommet langt siden vi produserte vår første pinnestol i 1885.

Les mer om hvordan vi jobber i dag.Hva kan vi hjelpe deg med?

Trenger du en ny stol eller skal du innrede helt nye lokaler? Ta gjerne kontakt med oss. Klikk på knappen, så setter vi deg raskt i kontakt med rett person hos oss.

Kontakt oss
eller ring oss direkte på: