Gjenbruk og gjenvinning

EFG Reuse er en tjeneste for gjenbruk og gjenvinning av kontormøbler i innredningsprosjekter.  Tjenesten er en integrert del av hvordan vi jobber med å innrede moderne, bærekraftige og effektive innredningsløsninger for våre kunder. 

For selskaper som ønsker å forene sine verdier om miljø og bærekraft  til konkrete handlinger ved innredning av kontorlokaler kan vi tilby:  

  • Økonomisk lønnsomhet i prosjektet.  
  • Dokumenterbart bidrag til minimering av miljøbelastninger.
  • Tydelig tiltak innenfor miljø- og sosialt ansvar som kan benyttes i bedriftens kommunikasjonsarbeide, både internt og eksternt.

EFG Reuse finnes i to nivåer: EFG Reuse Basic og EFG Reuse Commitment.

Les mer om vårt miljø- og CSR-arbeide her

EFG Reuse

EFG Reuse Basic – bidra med det du kan

Det blir alltid noen gamle møbler til overs når man innreder nytt. Dersom det ikke finnes noen som kan bruke møblene videre, kan vi hjelpe til med enkel og effektiv håndtering av disse. Vi sørger for at mest mulig går til gjenvinning, for å redusere miljøbelastningen.

Du bestiller EFG Reuse basic direkte fra vårt kundeservice, gjerne allerede når du bestiller nye møbler.

EFG Reuse Commitment – gjør litt mer for flere

Noen ganger blir fine og brukbare møbler til overs når man innreder nytt. For eksempel når et firma flytter inn i nye lokaler.

Gjennom EFG Reuse Commitment jobber vi med å finne noen som er interessert i å kjøpe de brukte kontormøblene. De møblene som blir igjen og skal kastes hjelper vi til med en enkel og effektiv håndtering av, og sørger for at mest mulig går til gjenvinning for å redusere miljøbelastningen.

Ideelle organisasjoner og skoler har ofte har behov for møbler, men knappe ressurser til dette formålet.  Gjennom EFG Reuse Commitment sørger vi for at brukte møbler fra våre kunder får nye eiere, enten ved at de selges videre eller ved at kunden donerer de bort. Ved å utvide produktenes levetid på denne måten, reduserer vi også miljøbelastningene og bidrar til en bedre bedre arbeidsplass.

Et EFG Reuse Commitment prosjekt avsluttes alltid med en rapport som viser kostnadsbesparelser og hvor de brukte møblene har tatt veien. Rapportens innhold kan brukes i bedriftens kommunikasjonsarbeide og viser miljø- og sosialt ansvar.

Rapporten

Kunder som velger denne tjenesten får ved avslutning av prosjektet en rapport som viser kostnadsbesparelser og hvor overskuddsmøblene har tatt veien. Miljøbesparelsene vises i tall selvfølgelig, men i tillegg også i hvor mange sykler som kan bli produsert av metallet og hvor mange boliger som kan varmes opp med det brennbare, gjenvunnede materialet.
  • Prosjektbeskrivelse
  • Økonomi – inntekter, kostnader, besparelse
  • Fordeling – gjenbruk, gjenvinning
  • Donasjonsoversikt – mottakere
  • Miljørapport -  resirkulerte fraksjoner og CO2-reduksjon

Rapporten fungerer som underlag for egen miljørapportering og viser et konkret resultat, både økonomisk og miljømessig.

 

Her kan du laste ned informasjonen som pdf.

EFG Reuse movie
y

Reuse


Hva kan vi hjelpe deg med?

Trenger du en ny stol eller skal du innrede helt nye lokaler? Ta gjerne kontakt med oss. Klikk på knappen, så setter vi deg raskt i kontakt med rett person hos oss.

Kontakt oss
eller ring oss direkte på: