Västsvenska Handelskammaren

"Våre lokaler skal fremme det lokale næringslivet i regionen"
Caroline Domeij, chef møter og event

Kunde: Västsvenska Handelskammaren

Arkitekt:
Stylt 
Vår rolle:
Interiørdesign, workshop facilitator, møbelleverandør 
Levert:
Februar 2016 
Beliggenhet:
Göteborg 
Virksomhet:
Næringslivsutvikling  
Antall ansatte:
70 
Workstations:
90 
efg014176

Inspirasjon, kraft og læring i nye lokaler

Utfordring og løsning
Uansett om en gjest er student, en besøkende fra utlandet eller en kollega fra en medlemsbedrift skal det alltid finnes noe nytt å lære seg om næringslivet og bedriftene i Vest-Sverige. Lokalene skal inspirere; medlemmene skal kjenne tilhørighet og at de er en del av et sterkt næringsliv. Håndverksbedrifter og produsenter fra Vest-Sverige er blitt løftet fram i innredningen med den hensikt å vise den kompetansen som finnes i bedriftene – både de kjente og de mindre kjente. I de ulike konferanserommene fremstilles klyngene på ulike måter. Profileringen i rommene; Prøverommet, Testbanen, Labben» forsterkes med spesialtrykte tepper og korte fortellinger om foretakene.

EFG fikk oppdraget med å innrede kontoret og anvende møbler fra vestsvenske møbelleverandører så langt det lot seg gjøre. Det har vi gjort, og så har vi supplert med egne varemerker og øvrige sortiment. Fin måte å fremme næringslivet i regionen.

Organisasjonen Västsvenska Handelskammaren driver mange nettverk, men det spontane møtet som oppstår mellom de besøkende er like viktige. Arrangementer avholdes med beslutningstakere fra både politikken og næringslivet, og lokalene skal invitere til kontakt. Kontoret skal være en innbydende møteplass, et sted man ønsker å komme til og et sted å være. Västsvenska Handelskammaren er relasjonsbygger og lokalene bidrar til at man treffes og blir presentert for hverandre på en god måte. Medlemmene i fokus er en målsetting.

Västsvenska Handelskammaren har nå et aktivitetsbasert kontor, noe som har muliggjort en halvering av kontorarealet og en dobling av konferansearealet. Løsningen ble til gjennom blant annet workshops arrangert av EFG. Medarbeiderne har vært involvert i prosessen for å få frem behov og finne løsninger på disse. Som en forberedelse til flyttingen valgte noen avdelinger å jobbe aktivitetsbasert allerede på det gamle kontoret.

En uro før flyttingen var at mange av medarbeiderne forventet at de skulle savne et eget, stille rom. To stillerom ble etablert på det nye kontoret, «Tysnaden» og «Lugnet». Dette er nå justert, da det viste seg at behovet for stillerom var lavere enn forventet.

Aktivitetsbasertarbeid er en helt nytt for medarbeiderne, og som ved alle forandringer tar det litt tid før man venner seg til det. Men allerede etter et par måneder, merket de at kommunikasjonen mellom avdelingene økte og de setter prise på fleksibilitet de har til å endre og justere lokalene ved behov.

Produkter i denne referansen

Hva kan vi hjelpe deg med?

Velkommen til EFG HOV+DOKKA og våre interiørløsninger!

Bli kontaktet av oss
eller ring oss direkte på: