Smidsrød Helsehus

"Gjennom arkitektur og materialvalg har vi jobbet med å endre forestillingen om "sykehjem" til å uttrykke brukernes målsetting som et aktivt «friskhus."
- Helena Enoksen, Kristiansen & Bernhardt

Kunde: Smidsrød Helsehus

Arkitekt:
Helena Enoksen, Kristiansen & Bernhardt 
Vår rolle:
Interiørrådgiver og produsent 
Levert:
Desember 2013 
Beliggenhet:
Nøtterøy, Norway 
Virksomhet:
Offentlig helsevesen 
efg1023246

Funksjonalitet og utsøkt visuell design

Udfordring og løsning
Smidsrød Helsehus har vært et viktig tiltak for Nøtterøy kommune for å tilpasse seg kravene i samhandlingsreformen. Kommunen er med dette huset en foregangs kommune i Norge. Smidsrød Helsehus tilbyr forbyggende helsearbeid og mange ulike behandlingsformer for pasienter på rehabilitering. Med det brede spekteret av tilbud, er dette også arbeidsplassen til mange ulike faggrupper, som blant annet leger, fysioterapeuter, ergoterapeuter, sykepleiere og vernepleiere. Dette har vært viktig premissgiver i planleggingen av bygget og for innredningen, for at løsningene skal fungere optimalt og sikre effektiv drift.

Helsehuset har fått en helhetlig innredning, med et lett og moderne preg. Møblenes farger er valgt ut i fra den helhetlige fargepaletten for huset og underbygger identiteten til de ulike rom og soner. Viktige kriterier for innredningen har vært å speile brukernes mål om å bli friske og speile samfunnet utenfor for øvrig. Det har vært stort fokus på valg av fleksible møbler, med riktig funksjonelle krav i alle rom. Det er benyttet friskere farger i de offentlige rommene, og en dusere fargeplatt i beboerrom som skal ha en mer hjemlig atmosfære. Arkitekten beskriver det som at fargepaletten er basert på bygningenes plassering i et landskap mellom grønne jorder og sjø.

Produkter i denne referansen

Hva kan vi hjelpe deg med?

Velkommen til EFG HOV+DOKKA og våre interiørløsninger!

Bli kontaktet av oss
eller ring oss direkte på: