Kleppestø Ungdomsskole

“Vi har planlagt skolen som en liten by”
Gro Haveland, arkitekt MNAL

Kunde: Kleppestø Ungdomsskole

Arkitekt:
Fortunen Arkitekter AS, Gro Haveland 
Vår rolle:
Produsent, innreder 
Levert:
2015 
Beliggenhet:
Bergen, Norway 
Virksomhet:
Ungdomsskole, undervisning  
Workstations:
70 ansatte, 630 elever 
efg014302

En stor moderne skole – innredet med farger og respekt for miljøet

Utfordring og løsning
Skolen er planlagt som en liten by med gater og offentlige rom. Hvert klassetrinn har fått sin etasje, og i hver av de identiske etasjene er det gjennomgående "gater" mellom klasserommene med lys- og luftebalkonger i hver ende av gatene. Skolen er organisert med lukkede base- og klasserom for inntil 30 elever. Til hvert klasserom finnes det tilstøtende permanente grupperom, som avlastning til klasserommet og slik at elevene kan gå dit når de trenger ro utenom klasserommet. Klasserommene har interaktive tavler. Elevene har fått personlige oppbevaringsskap, disse er plassert i gangarealene på skolen.

Det er det prisbelønnede arkitektfirmaet Fortunen som har hatt ansvaret for hele prosjektet med landskapsplanlegging, bygg og innredning. Valg av naturmaterialer og miljøvennlige materialer har vært gjennomgående både i eksteriøret og i interiøret. Innvendig er det benyttet fire gjennomgående farger, som går igjen i ulike graderinger. Disse fargene er hentet inn fra fargene på fasaden. Det samme er bruken av tre. Fargene og det miljøvennlige fokuset går også igjen når det gjelder valg av møbler. Det er benyttet mye møbler fra Lammhults i prosjektet. Elevene verdsetter de store lyse rommene og vinduene som bringer naturen inn i klasserommene.

«Vi har valgt elegante klassiske møbler hvor funksjonalitet og bærekraft har vært viktig. Fargene og kvalitetsstandarden for prosjektet for øvrig reflekteres også i møblene. Lammhults passer perfekt inn i denne profilen. Vi har for eksempel valgt Cinema lounge stol i et mykt ullstoff i samme farger som byggets hovedfarge. På Spira stolen har vi valgt en softere pastellfarge », Gro Haveland, arkitekt.

Hva kan vi hjelpe deg med?

Velkommen til EFG HOV+DOKKA og våre interiørløsninger!

Bli kontaktet av oss
eller ring oss direkte på: