Fremtidens Sykehjem

"EFG forstod konseptet best av alle, både på overordnet nivå og når det kom til fokus på detaljene. De lyttet til våre ønsker og behov, og hadde god forståelse for vårt fokus på sansestimulering og sosial inkludering. De har i tillegg bidratt med gode råd og egne ideer. EFG har vært en viktig bidragsyter i prosjektet og til at vi i dag har dette fantastiske stedet."
Bent Sørensen, konsulent på LLFP

Kunde: Fremtidens Sykehjem

Arkitekt:
Bygherreansvarig Bent Sørensen, LLFP 
Vår rolle:
Inredningsrådgiver og produsent  
Levert:
Januar, 2014 
Beliggenhet:
Ålborg, Danmark 
Virksomhet:
Helse, eldreomsorg  
efg1023139

Teknologi, trivsel og arbeidsglede

Utfordring og løsning
I fremtiden vil de eldre stille høyere krav og ønske større grad av individuelle tilpasninger når de skal velge et tilpasset sted å bo. Prosjektets utfordring gikk på at dette ikke skulle ligne et sykehjem, men heller et hotell eller et leilighetskompleks. Samtidig skulle de aldersspesifikke behovene møtes. Kjerneverdier i planleggingen har vært sansestimulering, bevegelse og sosial inkludering, og alle rom i bygningen skulle ha sin egen personlighet.

Hvert av temarommene har fått sin egen personlighet. For eksempel er biblioteket er innredet med mørke farger og komfortable lenestoler som er gode å sitte og lese i. Foajéen er innredet som et åpent imøtekommende rom med stor takhøyde, glassdører ut mot hagen og med myke lounge møbler. I kafeen møtes beboerne, sosialiserer og kan ta med hverandre på spaserturer. Hagestuen er lys, åpen og grønn med møbler og parasoller. Dette hyggelige rommet har komfortable møbler som er lette å sette seg i og komme opp av.

Alle etasjer har ulik innredning med forskjellige møbler, noe som gjør det enkelt å se hvor man er og finne frem. Alle møblene er valg ut med fokus på funksjonalitet og estetikk.

Hva kan vi hjelpe deg med?

Velkommen til EFG HOV+DOKKA og våre interiørløsninger!

Bli kontaktet av oss
eller ring oss direkte på: