Bergen kommune, Bergen helsehus – legevakten Bergen

Det er viktig med et godt bygg og enda viktigere med dyktige ansatte. Nå har vi begge deler, uttalte Byrådsleder Harald Schjelderup ved åpningen av legevakten.
Byrådsleder Harald Schjelderup

Kunde: Bergen kommune, Bergen helsehus – legevakten Bergen

Arkitekt:
OG Arkitekter 
Vår rolle:
Produsent, innreder  
Levert:
November 2015 
Beliggenhet:
Bergen 
Virksomhet:
Helse, omsorg 
Antall ansatte:
500 
efg013994

Bergen helsehus samler helsetjenester for Bergen kommune

Utfordring og løsning
Legevakten i Bergen er nå en av mange helsetjenester som er samlet i Bergen Helsehus, lokalisert ved Danmarks plass i Solheimsgaten 9. Samlokalisering skal gi et mer robust tilbud til innbyggerne i Bergen, helsehuset blir et sted hvor de ulike funksjonene kan supplere hverandre og dele kunnskap og kompetanse.

Den nye legevakten har kapasitet til 150 personer og er med det en av landets største. En av målsetningene med den nye legevakten var å få en mer effektiv håndtering av pasienter og redusere ventetiden. Arealdisponering er annerledes enn tidligere og det er tenkt nytt rundt organiseringen av ventearealene. Det er innført såkalt «fast-track» behandlingsrom for enklere problemstillinger og en egen kø for mer kompliserte tilfeller.

Det er en egen ventesone for barn og eget venteareal for pasienter som skal hentes av ambulanse. På denne måten skal man effektivt kunne frigjøre behandlingsrom og ta inn nye pasienter forteller de ansatte. En sentralt plassert ekspedisjon gir oversikt over situasjonen på legevakten til enhver tid og gir de ansatte mulighet til å se hvor det er størst behov.

Legevakten har lyse innbydende lokaler med eik på vegger og store vinduer som slipper lyset inn. Det er lyddemping på veggene og lokalene er innredet med enkle delikate møbler, alt for at de besøkende skal føle at de er i de beste hender og gjøre ventetiden så hyggelig som mulig.

Stolserien Catifa fra Arper er benyttet i stor uttrekning på hele Bergen Helsehus, og var planlagt inn tidlig i prosessen fra arkitektens side. Stoler i ulike varianter er benyttet både i venteområder, på behandlingsrom og i kantine og kontor. I venteområdet er også sofasystemet Zinta fra Arper benyttet.

Foto: Eirin Helland, Luminate AS

Bergen Helsehus video

Hva kan vi hjelpe deg med?

Velkommen til EFG HOV+DOKKA og våre interiørløsninger!

Bli kontaktet av oss
eller ring oss direkte på: